Ambulant behandling

Denne side er under opdatering. September 2018

Efter den primære behandling af brandskaden med forsvarlig forbinding, kan patienten sendes hjem og møde til ambulant opfølgning med udpakning af brandskaden. Patienten skal møde til opfølgning med udpakning af brandskaden ca. 10-14 dage efter skaden, hos enten egen læge, på lokalt sygehus eller i brandsårsambulatoriet. Før patienten møder til udpakning af brandskaden, rådes patienten til at tage paracetamol 1 g + Ibuprofen 400 mg. Smertestillende til børn doseres efter vægt.

 

Udpakning

Efter bandagen/posen er fjernet vaskes sårene med vand og neutral sæbe. Såfremt der fortsat er ikke-helede områder, pakkes sårene ind med jelonet+gaze+elastikbind. Alternativt kan man anvende sølv-produkter eks. Aquacel – afhængig af erfaring og præference. Forbindingen skal sidde urørt og må ikke blive våd.

Det er vigtigt at være opmærksom på infektionstegn: rødme og puds. Såfremt der er tegn på lokal infektion, skal sårene behandles med anti-microbakteriel topikal behandling. Hvis patienten er alment påvirket (feber), skal patienten henvises til indlæggelse.

Ved den ambulante kontrol lægges en plan for videre behandling og kontrol. Hvis sårene vurderes til at være dybe dermale skader, skal patienten henvises til brandsårsafdeling/brandsårsambulatoriet til vurdering.

Henvisning til brandsårsafdeling/brandsårsambulatoriet

  • Konservativt helede brandsår kan give stramninger i huden grundet hypertrofisk arvæv.
  • Brandskader kan give ar (rødme i huden, hypertrofiske ar) og dermed æstetisk ændret udseende.
  • Patienten skal henvises til fysioterapeutisk behandling og/eller til brandsårsambulatoriet.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close